En hengekøye henger i forgrunnen blant tropiske vekster. Utenfor det lille murhuset i bakgrunnen sitter en ung, vestlig kvinne.

Det lille gjestehuset Ascension House på Tao Fong Shan i Hongkong tar stadig i mot gjester, ikke minst unge turister fra Vesten. (Foto: Ann Kristin van Zijp Nilsen) 

Ascension House gjenoppstår som hostel

Backpackerne er velkomne tilbake på Tao Fong Shan. 

Ascension House var et yndet gjestehus for ryggsekkturister i tjue år, nevnt i «backpacker-bibelen» Lonely Planet som et ideelt og fredfylt sted å overnatte i Hongkong. Det ligger i rolige omgivelser på Tao Fong Shan, men likevel sentralt i metropolen.

Hong Kong by night. Photo: Ann Kristin van Zijp Nilsen

Hongkongs gater yrer av liv. Foto: Ann Kristin van Zijp Nilsen

Backpacker-tilbudet ble avviklet i 2008, mest fordi endringer i utdanningsløpet for unge nordmenn gjorde at færre ville være volontører og drive mini-vandrerhjemmet.

Større aktivitet og nye volontører 
– Etter at Tao Fong Shan (TFS) ble overført til en lokal stiftelse, har TFS og vi i Areopagos samarbeidet om å finne en best mulig framtid for gjestehuset, sier regionsrådgiver Birgith Omland Sjaastad.
– Vi har prøvd ut ulike modeller, og fra høsten 2013 har vi mange aktiviteter der ungdom fra Hongkong og hele verden møtes, som julefeiring, kinesisk nyttårsfest, retreater og seminarer. Ascension House er på ny blitt et treffsted for studenter og reisende. Tilbudet for ryggsekkturister blir nå tatt opp igjen, som en del av alle aktivitetene der. Interessen for å være volontører øker igjen, og Areopagos sender ut to skandinaviske ungdommer hvert år. Nå i 2014/15 er Heidi og Steffen Koldtoft Engedal fra Danmark vertskap på gjestehuset.

Ascencion House har sin egen facebookside

Heidi og Steffen Koldtoft Engedal har sin egen blogg

Overnattings-tilbudet

  • Ascension House er åpent for alle, uansett alder, religion og nasjonalitet
  • har seks gjesterom, kjøkken med spiseplass og stue
  • betjenes av skandinaviske volontører sendt ut av Areopagos 
  • Pris: 150 hongkongdollar (HKD) per natt

Ascension House

  • ligger på området til det kristne dialog-, spiritualitets- og studiesenteret Tao Fong Shan i Hongkong, som ble grunnlagt av Karl Ludvig Reichelt
  • fikk opprinnelig navnet Himmelfartshuset fordi det lå høyest oppe av bygningene der, før driften ble flyttet til dagens hus
  • er et åpent bofellesskap for studenter og reisende som for en periode bor på gjestehuset

Bottom