Areopagosfestivalen avlyst

Areopagos har besluttet å avlyse sommerfestivalen 2020.

I juli skulle Areopagos etter planen samle medlemmer og andre interesserte til festival på Norefjell Ski og Spa. Nå har imidlertid stiftelsens stab i samråd med landsutvalget, styret for den norske medlemsforeningen, bestemt seg for å avlyse festivalen på grunn av koronaviruset.

– Det har ikke vært en lett beslutning, sier festivalsjef Tone Leksbø Walgermo, som gledet seg til å ønske velkommen til et variert program med både konsert, foredrag og verksteder.

– Men når vi følger med på hvordan dette kan se ut framover er det risikabelt å skulle arrangere noe som helst i sommer, sier hun og henviser til faren for å spre koronavirus når mange mennesker samles.
– Det er dessuten usikkert hva som vil være tillatt å arrangere i juli.

Gi håpet rom

Temaet for årets festival var Gi håpet rom, og programomtalen spør: «Hvordan kan vi leve med håp i en vanskelig verden? Er det noe som bærer når tingene brister?»
– Akkurat dette er jo gode spørsmål nå, og vi ønsker å ta vare på noen av planene for festivalen slik at vi kan bruke de på en annen måte, sier Walgermo.

Først ut på årets festivalplakat, sto konsert med Asbjørnsen, Ørstavik og Torget. Dessuten skulle Notto R. Thelle og Hans Herlof Grelland, ha en av hovedsamtalene på festivalen. Thelle er forfatter, teologiprofessor og aktuell med boka Stillheten og skriket (2019), mens Grelland er professor emeritus i kvantekjemi og har universitetslektorkompetanse i filosofi. 

Walgermo synes det er trist å ikke få samle folk til det gode felleskapet en slik sommerfestival gir. Denne festivalen arrangeres kun annethvert år i Norge, forrige gang var i 2018. Neste år er det Areopagos Danmark sin tur..

Men festivalsjefen håper skuffede deltakere har forståelse for avgjørelsen om å avlyse festivalen for i år.
– Vi får holde motet oppe, og hjelpe hverandre til å gi rom for håpet framover, avslutter hun.

Hva med medlemsmøtet?

Den norske medlemsforeningens møte blir vanligvis avholdt i forkant av sommerfestivalen, hvor man blant annet velger landsutvalget (styret). Medlemmene vil få informasjon så snart som mulig om hvordan årets medlemsmøte vil foregå.  

Også andre avlysninger

Areopagos og samarbeidspartnere har også vært nødt til å avlyse flere planlagte arrangementer denne våren. Se kalender for fortløpende oppdateringer.

Gjør en forskjell

 

 

Bottom