Utsikt til festivalhotellet på Norefjell med tilhørende hytter og fjellvann. (Foto: jechstra/Flickr CC)

Blir du med til fjells i sommer?

Areopagos’ sommerfestival 2016: nye omgivelser og spennende program.

Tid og sted: 30. juni – 3. juli 2016, Norefjell

Er du interessert i foredrag og samtaler om eksistensielle tema? Liker du blandingen av solid faglighet og avslappet lekenhet? Vil du oppleve både kultur og natur i ferien?  

Inspirasjon til et liv som henger sammen

Hvert andre år inviterer Areopagos alle interesserte til gode sommerdager med workshops og foredrag, kultur- og naturopplevelser. Temaet i år er forholdet mellom hverdagen og idealene våre – hvordan troen både kan inspirere til kamp for det som er godt, vakkert og rett og være et sted å finne påfyll og hvile. Rett og slett: Hvordan kan livet vårt henge mer sammen?

Broder Stephen fra Taizé slår på meditasjonsbolle, for å samle pilegrimer til morgenbønn under Taizés pilegrimstur for «Tillit på jord» til et indianerreservat i South Dakota, mai 2013. Han står på gjerdet utenfor den vesle Christ Episcopal Church på Red Shirt Table. Foto er vennlig utlånt av: Mary Frances Schjonberg/Episcopal News Service

Broder Stephen fra Taizé

Til årets sommerfestival kommer broder Stephen fra Taizé-fellesskapet i Frankrike. Han vil delta i panelsamtale, holde bibelintroduksjoner og et kreativt verksted. Broder Stephen er kunstner og ofte ansvarlig for utsmykningen når Taizé holder sine store europeiske samlinger for ungdom. I tillegg har han vært ansvarlig for kunstverkstedene ARTtogether (som du kan se video fra her) under «Gathering for a New Solidarity» i Taizé

Festivalkunst, pilegrimsvandring, verksteder og konserter

Alfred Vaagsvold er festivalkunstner. Hvorfor vi har en festivalkunstner og hvorfor det er akkurat Alfred Vaagsvold i år, kan du lese mer om i denne korte artikkelen.

I tillegg er festivalen spekket av foredrag, musikk, panelsamtaler og verksteder. Se her for å komme til programmet

For barn og ungdom 

Under årets festival vil barna gjennom ulike verksted bidra til å gjøre festivalen til en lekende og skapende arena. Dyktige veiledere fra foto, dans, visuell kunst og liturgisk arbeid vil sørge for at barn og unge opplever mye gøy og får sette
spennende spor i festivalprogrammet. I tillegg inviterer festivalstedet til mye lek på land og i vann, i klatrevegg og på tur.  Barneprogrammet legger vekt på moro og valgfrihet, og det koordineres av teologistudent, danser og klovn Margrete Kvalbein. 

Hotell og transport

Årets sommerfestival foregår på hotellet Norefjell Ski og Spa 30. juni – 3. juli. Her kan deltakerne bo i enkle og doble hotellrom eller leiligheter for flere personer. Alle foredrag, verksteder og andre innendørssamlinger vil foregå på hotellet. Hotellet er en del av Nordic Choice-kjeden, som er særlig opptatt av miljø- og samfunnsansvar.

Norefjell Ski og Spa ligger ca. 1,5 timer med bil fra Oslo og to timer fra Gardermoen. Areopagos setter opp felles busstransport fra Gardermoen, med mulighet for felles togtur fra Oslo S—Gardermoen i forkant. Man kan også ta Nettbuss til Noresund og taxi fra Noresund. Se her for oppdatert praktisk infomasjon.

Klokkelyng på Norefjell. Foto: Ingvild Hunsrød/Flickr CC

Vakkert fjellområde og pilegrimstur

Hotellet ligger høyt til fjells i et område som inviterer til vakre gåturer. Både pilegrimsvandring med pilegrimsprest Einar Vegge og en kort fjelltur med Tore Laugerud fra Areopagos som turleder, vil være en del av tilbudet på sommerfestivalen. I tillegg kan man selv nå flere gode utsiktspunkter ved å gå halvtimesturer fra hotellet. Det finnes mange oppmerkede løyper og gratis turkart i resepsjonen.

Et av Norges vakreste utsiktspunkter – Høgevarde – ligger omtrent 3 timer fra hotellet. Herfra kan man på en klar dag se 40 000 km² og både Rondane og Jotunheimen. Det er mulig å utvide oppholdet på Norefjell før eller etter festivalen for å oppleve mer av fjellet.

Barn og familier leker på strand, bader og soler seg.

Like ved hotellet ligger et tjern med familievennlig strand. (Foto: Nordic Choice)

Bading, trening og lek

Festivalgjestene kan fritt bruke badebassenget og treningsrommet innendørs. Tjernet og stranden like nedenfor hotellet er et fint sted for bading, lek og sandvolleyball. I tillegg kan man leie kano eller betale for å bruke spa og klatrevegg.

Snart påmelding

De siste detaljene om priser, påmelding og program er straks klare. Sett av datoene nå, og meld deg på når vi er klare med alt du trenger å vite.

Gjør en forskjell

 

 

Bottom