Salig er tørsten i Kristiansand

Kristiansand, 6 april 10:00 - 6 april 16:25

Sammen med en lokalkomité i Kristiansand inviterer Magasinet STREK og Stiftelsen Areopagos til en dag med foredrag, samtale, verksteder og seminarer med smakebiter fra kristne praksiser som nærer troslivet.

Registrer deg på www.checkin.no nå!

HOVEDFOREDRAG:

Kjell Arnold Nyhus er forfatter og fengselsprest. Han holder hovedforedraget «Den ubehagelige og forvandlende stillheten». Nyhus har gjort seg bemerket med bøker om Jon Fosses mystikk, kristen tro og sist en bok om retreatarbeidet blant langtidsdømte fanger. Kjell Nyhus sin siste bok handler om stillhet: «40 dager og 40 netter. En fortelling om stillhet». Der utforsker han stillheten innenfra. Han leter og lengter etter Gud, etter ro, etter mening og etter seg selv. Boka er utgangspunkt for foredraget.

Hildegunn Tønnessen Schuff er stipendiat ved Ansgar Teologiske Høgskole, der hun jobber i krysningen av psykologi og interkulturelle studier. Hun er også lokalpolitiker og engasjert i Korsveibevegelsen. Hun har vært en aktiv skribent og meningsbærer i ulike fora, deriblant som redaktør for tidsskriftet Korsvei og spaltist i Vårt Land. Hun skal holde hovedforedraget «Aktivismens indre liv», der hun utforsker hvordan rettferdighetskampen trenger en egen spiritualitet for å kunne være bærekraftig.

 

VERKSTED & SEMINAR:

Sentrerende bønn

«Meditasjon handler om livets dypeste hemmelighet: Å overgi seg helt til Gud, og la Gud handle», Karl Ludvig Reichelt, grunnlegger av Areopagos. Verkstedet gir en innføring i ordløs bønn - hvorfor og hvordan hvile i Guds nærvær? - etterfulgt av 25 min meditasjonspraksis.

Tore Laugeruder Areopagosprest og vært misjonærprest på Madagaskar. Han har jobbet i Kirkerådet, der særlig hans betenkning til kirkemøtet «Kirken i møte med den åndelige lengsel i vår tid» har fått ringvirkninger for hvordan Den norske Kirke møter menneskers åndelige søken utenfor kirkens tradisjonelle rammer. Han har publisert en rekke bidrag i bøker og tidskrifter, og skrevet lærebøker i nytestamentlig teologi.

Labyrinten som bønneverktøy 

Å vandre labyrint er en gjenoppdagelse av en gammel spirituell praksis. Fra kirkehistorien har vi sikre eksempler på bruk av labyrinter helt tilbake til oldkirken. Vandringen kan hjelpe oss å løse opp indre spenninger og roe den indre støyen slik at vi får større klarhet i eget liv. Dette er et praksisrettet seminar der vi lærer å lage labyrint for så å gå den.  

Liv Hegle er Areopagosprest og arbeider til daglig med kirkens møte med nyåndeligheten og er opptatt av spiritualitet og åndelige praksiser. 

Hva kan barna lære oss om Gud?

Jesus bruker barn som forbilder på hvordan hans disipler og tilhørere skal forholde seg til Gud. Han sier at Guds rike tilhører barna. Så hva kan vi lære av barnas spiritualitet? Vi har alle vært barn, så hva har vi glemt? Hva har forandret seg?

Tore Thomassen har turnert Norge på kryss og tvers i mer enn 25 år med Rikskonsertene. Han spiller for både store og små, ofte i kirker og har vært en sentral person for musikken på Korsveifestivalene. Han diskografi teller 16 utgivelser for barn og voksne, i tillegg skriver han salmer, barnebøker og syngespill med mer. Han har også skrevet om det han har lært av barna om Gud i STREK.

Samtale med hovedforedragsholderne

Dette verkstedet er en åpen samtale med hovedforedragsholderne, der deltakere kan få stille utfyllende spørsmål om foredragene og dagens tema til Hildegunn Tønnessen Schuffog Kjell Nyhus.

 

Sted: Oddernes kirke og menighetshus

Tidspunkt: Lørdag 06. april kl 09.30 – 16.25

Pris: 400,- Studenter/trygdede: 300,-

Lunsjservering: Kr 100,- (Du kan også ta med matpakke)

Enkel servering i pausene med te og kaffe er inkludert i prisen

 

PROGRAM:

09.30 – 10.00 Registrering

10.00 – 10.30 Innsteg i dagen og musikk

10.30 - 11.15 Hovedforedrag 1: Kjell Arnold Nyhus «Den ubehagelige og forvandlende stillheten» 

11.15 – 11.30 Boksalg og pause (15 min)

11.30 – 12.15 Hovedforedrag 2: Hildegunn Tønnessen Schuff «Aktivismens indre liv»

12.15 – 13.15 Boksalg og lunsjpause (60 min)

13.15 – 14.15 Verksted/seminar (bolk 1)

14.15 – 14.30 Boksalg og pause (15 min)

14.30 – 15.30 Verksted/seminar (bolk 2)

15.30 – 15.40 Kort pause (10 min)

15.40 – 16.25 Avslutningsgudstjeneste med nattverd i Oddernes kirke

 

ARRANGØRER:

AREOPAGOS er en organisasjon som arbeider med religionsdialog og -studier, kristen åndelighet og bistand.

STREK er et tverrkirkelig reportasje- og fordypningsmagasin som utkommer fem ganger i året. Nøkkelord er tro, rotfeste og aktualitet

Oddernes kirke og menighetshus, Jegersbergveien 6

Gjør en forskjell

 

 

Bottom