Til vanlig gjør Kulturmisjonen opptak i studio uten publikum. Foto av Kulturmisjonen

Likte å sende live

Live-sending med publikum i salen var et av høydepunktene for Kulturmisjonen i 2019.

Tema var Trygve Skaug og i stedet for studio skjedde samtalen på en scene på Skjærgårds Music and Mission festival. – Jeg synes det ble en av våre morsomste episoder i 2019, sier Arne Christian Konradsen. Sammen med prestene Ingrid Nyhus og Maria Bjørdal lager han Areopagos sin podkast, Kulturmisjonen.

– Det var gøy å samtale foran et publikum og være ute av studio og treffe folk. Dessuten er Skaug en folkekjær poet og musiker som det var lett å snakke om.

Populær episode

Tema spiller inn på lyttertall. – Episodene om Margaret Atwood har ekstra mange lyttere. Hun er en kjent forfatter, og TV-serien The Handmaid’s Tale, basert på hennes bøker, får mye oppmerksomhet.

– Vi har nå et lite arkiv med episoder om ulike bøker, TV-serier og forfatterintervjuer. Podkast funker sånn at du kan gå tilbake og høre tidligere episoder om det er tema som interesserer deg.

Se oversikten over episodene i denne artikkelen om Kulturmisjonen

Julespesial med Opstad

Men selv vil Konradsen helst trekke fram Kulturmisjonens mulighet til å presentere mindre tilgjengelige kulturuttrykk. – Jeg er fornøyd med vår julespesial som er små episoder om lyrikeren Steinar Opstad. Maria Bjørdal fikk en sjelden mulighet til å intervjue en av Nordens fremste lyrikere til flere episoder. Vi ser at smal kvalitetslitteratur, -poesi og -kultur kan bli godt og  underholdende innhold til podkast.

Passer Areopagos

Areopagos er en kunnskapsorganisasjon og har lenge jobbet med kunst og kultur i Kina, i tillegg til religionsstudier og religionsdialog. – En podkast som undersøker sammenhengen mellom kunst og kultur og teologi passer perfekt for en stiftelse som Areopagos, sier Konradsen. Han har musikk- og litteraturbakgrunn, mens Maria Bjørdal og Ingrid Nyhus er begge teologer.

– Å snakke om litteratur og kultur med et teologisk blikk har vært kjempespennende, sier han.

Når nye

Siden oppstarten i 2018 har Kulturmisjonen laget én ny episode hver måned. – Så langt ser vi at Kulturmisjonen når lyttere som ikke kjenner til Areopagos fra tidligere. De som sender tilbakemeldinger og følger oss i sosiale medier er i hovedsak folk jeg ikke møter på Areopagos’ andre arrangementer, sier Konradsen.
En oversikt over alle episoden i 2019 ligger her

Gjør en forskjell

 

 

Bottom