NYÅPNING: For 20 år siden grunnla Anna Mellergård (t.v.) og Wu Yuerong kunst-og kultursenteret TCG Nordica i Kunming. Nå har det fått nye lokaler, og Wu er fremdeles daglig leder. (Foto: Ann Kristin van Zijp Nilsen)

Nytt kapittel i historien om TCG Nordica

Det kinesiske kunst- og kultursenteret har flyttet til splitter nye lokaler.  

KUNMING, YUNNAN: Den purunge bydelen Raintown er blitt TCG Nordicas nye hjemplass. Både skandinaviske og kinesiske kunstnere, kulturkurs-elever og publikum har i årevis gått inn og ut av de kjente lokalene på «The Loft», et gammelt fabrikkstrøk i storbyen. Da TCG Nordica fikk beskjed om at de gamle lokalene skulle rives i 2018, begynte planleggingen av flytteprosessen. Det nye lokalet ligger i tredje etasje i et nytt kjøpesenter, og første halvdel av 2019 gikk med på å klargjøre indre vegger, gulv, dører og alt inventar.

Den nye bydelen Raintown i Kunming er fremdeles under utvikling. (Foto: Ann Kristin van Zijp Nilsen)

På et kjøpesenter 

– Nå ligger senteret i en bydel som er under utvikling, forteller Grethe Raddum, tidligere Asia-leder i Areopagos og gjennom høsten seniorvolontør i Kunming. En halv million mennesker bor allerede i dette området, og mange av disse har økonomi til å benytte seg av tilbudene ved TCG Nordica, slik som utstillinger, konserter og kulturskole for barn.

TGC Nordicas nye lokaler ligger i tredje etasje i et splitter nytt kjøpesenter, rett over Uncle Yangs butikk. (Foto: Ann Kristin van Zijp Nilsen)

Annonsering via sosiale medier 

– Det er vanskelig å få aviser til å omtale senteret, det må man betale for, men annonsering gjøres gratis via sosiale medier og gjennom vennekontakter, forteller Raddum. Enn så lenge kommer i stor grad folk som kjenner senteret fra tidligere, men hver gang et arrangement samler folk, ser forbipasserende at det skjer noe.  

Fullt hus under nyåpningen av TCG Nordica (Foto: Ann Kristin van Zijp Nilsen)

Innvielse 

Og folk samlet seg virkelig til det sju dager lange programmet som markerte åpningen av lokalene. Det startet med kunstutstillingen «The Matter Matters», som allerede var vist i Beijing og Hefei. 
– Det var en viktig og god miljøutstilling som hevet renommeet til senteret over hele Kina, forteller Raddum. Hun var med gjennom hele uken åpningsuken, og fikk sammen med de mange gjestene oppleve konserter, dans og foredrag med bidragsytere fra Skandinavia, Storbritannia og Kina. Fra Norge bidro folkemusikere fra Ål i Hallingdal, som både holdt konsert i en kirke i sentrum av Kunming, og spilte sammen med kinesiske musikere på scenen i kultursenteret. 

Performance med fotvasking ved kunstneren Luo Fei (t.v.) og publikum. (Foto: Ann Kristin van Zijp Nilsen)

Et av verkene fra miljø-utstillingen The Matter Matters. (Foto: Ann Kristin van Zijp Nilsen)

Guzheng-musikk og samtidsdans av utøvere på TCG Nordica. (Foto: Ann Kristin van Zijp Nilsen)

Grethe Raddum (med mikrofonen) gratulerer med nyåpning. (Foto: Ann Kristin van Zijp Nilsen)

Gjør en forskjell

 

 

Bottom