Takk for innsatsen, Grethe Raddum

Lederen for Areopagos sitt arbeid i Asia går av med pensjon. 

Da Grethe Raddum kom til Areopagos, hadde hun mange års ledererfaring fra bistandsarbeid i Asia. Som pensjonist etterlater hun store sko å fylle. 

– På reise har hun et program som ville slitt ut en 25-åring, forteller Raag Rolfsen, direktør i Areopagos. 

Elev på Home of Grace gir Grethe Raddum fra Areopagos en god klem. Foto: Randi Øyehaug

Raddum begynte i Areopagos i mars 2011 og har særlig fulgt opp Areopagos sine samarbeidspartnere i Kina, kultursenteret TCG Nordica i Kunming og dagsenteret Home of Grace i Nanjing. Dagsenterprosjektet har fått særskilt skryt fra NORAD for arbeidet med å styrke rettigheter og tilbud til personer med nedsatt funksjonsevne i Kina. Direktøren berømmer kvaliteten og troskapen i arbeidet hennes, og sier at hun kombinerer personlig styrke med et tydelig kristent tjenersinn. «For henne er jobben et kall». 

Fundamentet og drivkraften

Han løfter gjerne fram Grethe Raddums personlige tro som en sterk drivkraft i arbeidet. I avskjedstalen til den ferske pensjonisten sa han blant annet: «Du er fleksibel i mye, Grethe, nysgjerrig, glad i å lese deg opp på ting og lære nytt, men dette, dette viker du ikke en tomme på: Du tror på Jesus Kristus, Guds sønn, han som i ord og gjerning viste oss at han er sannheten, veien og livet. Det er et fundament som det er mulig å leve på, og det er du et eksempel på. På dette fundamentet står du, og det er også her du finner styrke og den dypeste forankringen for din tjeneste.

Vi ønsker deg Guds velsignelse over årene som kommer, og er det én ting vi er trygge på, så er det at du vil fortsette å være en tjener i Guds rike.»

Hilda Kristine Hanssen har nå overtatt stillingen som regionleder for Asia. 

Foto øverst i saken: Tone Leksbø Walgermo

Gjør en forskjell

 

 

Bottom