Arrangementer ved TFS har blitt filmet og lagt ut på Facebook-sidene deres. Bildet er fra et seminar i april, med fra venstre Dr. Chan, direktør for Buddhistinstituttet, i midten dr. Ho Man Ying, professor i filosofi og buddhisme, og dr Cheng, direktør for senter for kinesiske kulturstudier og pastor i den anglikanske kirken. Foto: TFS

Mer aktivitet på Tao Fong Shan

Flere av de strenge smitteverntiltakene mot korona løses nå gradvis opp i Hongkong. 

– Tidebønner arrangeres igjen morgen, middag og kveld på Tao Fong Shan (TFS) etter at myndighetene i Hongkong løste opp noen av smitteverntiltakene i området, forteller Grantham og Kari Westborg Fernando, seniorvolontører for Areopagos på TFS. Søndagsgudstjenester på engelsk er også i gang med et tak på om lag 35 mennesker i halvfull sal.

Ikke besøk

Ifølge Fernando har de ulike enhetene på TFS merket smitteverntiltakene.
– Christian Centre har utsatt og avlyst mye av planlagt program og Institute of Sino-Christian Studies (ISCS) har ikke fått ta imot studenter og stipendiater som vanligvis kommer fra fastlandet, forteller de.

Selv har de ikke kunnet fortsette å invitere folk hjem til sosiale sammenkomster og kulturell utveksling.

Økonomiske tap

Med avlyst kurs og besøk, har pandemien ført til inntektstap på TFS, forteller konstituert direktør i Areopagos, Lars Mollerup-Degn.
– Det vil ta en del tid innen de er tilbake i normal drift, mener han.

Seniorvolontørene forteller at pandemien har blitt en økonomisk utfordring for innbyggere generelt i Hongkong, og myndighetene har innvilget krisepakker til industrien og befolkningen.

Fortsatt munnbind

Selv om man ser en forsiktig åpning av aktivitetene ved TFS, opprettholdes noen av smitteverntiltakene ifølge Fernando, slik som bruk av munnbind, måling av kroppstemperatur og avstand mellom folk.

Uroligheter

Samtidig med nedtrapping av smitteverntiltak i byen, har det i Hongkong vært en del uroligheter den siste tiden, i forbindelse med en nylig vedtatt sikkerhetslov. Seniorvolontørene merker lite til dette, så lenge de oppholder seg på Tao Fong Shan.

– TFS ligger på en ås et stykke fra byen, så vi berøres ikke av urolighetene rent fysisk. Men vi følger daglig situasjonen via lokale media, og får der et bredt bilde med dekning fra begge sider i meningsutvekslingen, forteller Fernando. Paret lar ellers være å oppsøke delene av byen der urolighetene pågår.
– Hvis vi for eksempel ser store grupper av demonstranter utenfor kjøpesenteret, unngår vi å handle der.

Oppmuntret

Grantham og Kari Westborg Fernando blir også oppmuntret i fellesskapet de er en del av.
– Vi har blitt inspirert i troen av å se hvordan våre kolleger på Tao Fong Shan har møtt utfordringene ved å ta Gud med i situasjonen, forteller de, og henviser til et bønnekort med porselensmaling av Jesus som stiller stormen (se bildet).

– Det er håp og fremtid, også for Hongkong, gjennom bønn! Med besluttsomhet og utholdenhet holder kollegene våre her arbeidet gående, og finner nye og kreative løsninger, avslutter Fernando.

Gjør en forskjell

 

 

Bottom