Endelig utstilling igjen i Kunming

Publikum har uttrykt stor glede over at det er mulig å gå på kunstutstilling igjen i byen Kunming i Kina.

Etter å vært stengt for publikum siden kinesisk nyttår i januar, har kunst- og kultursenteret TCG Nordica i Kunming igjen fylt lokalene med utstilling, og åpnet dørene for publikum. På åpningsdagen 9. mai var mer enn 50 mennesker innom, og stadig kommer folk for å se utstillingen. Leder ved senteret, Wu Yerong, forteller at publikum er glade for å kunne gå på kunstutstilling igjen, og sultne på det vanlige livet fra før smitteverntiltakene. Utstillingen skal etter planen holde åpent til 9. juli.

Søker Gud 

Kunstneren bak denne utstillingen heter Tao Fa. Han er opptatt av begreper som lys, Gud, sannhet, død og ånder, forteller Wu Yerong. – Han har brukt elementer fra flere religioner, sier hun, og nevner kristendom, taoisme og buddhisme. 

Bruker sin egen minoritetstradisjon

Tao Fa bruker flere uttrykksformer; oljemaleri, kalligrafi og fargemetoder fra Miao-tradisjonen. Folkegruppen miao er en av Kinas største minoritetsgrupper, som kunstneren selv tilhører. Han har brukt noen av deres tradisjonelle måter å farge stoff på, når han har laget disse verkene av tørkepapir. De ulike miaofolkene bor i fjellområder i Sør-Kina, også i provinsen Yunnan, der kultursenteret TCG Nordica ligger. Senteret har i flere år samarbeidet med og drevet kulturutveksling med miaolandsbyer. Musikk- og håndarbeidstradisjonene deres er høyt respekterte av majoritetskinesere, men for mange er det en ny opplevelse å se slike tradisjoner brukt i samtidskunst. 

Digitalt program 

Gjennom ukene uten publikum på senteret, har TCG Nordica vært aktive online, med blant annet med kurs i engelsk. Likevel har arbeidsmengden vært såpass mye lavere enn vanlig, at de ansatte har mottatt redusert lønn.

Gjør en forskjell

 

 

Bottom