Kjell Arnold Nyhus kommer til Areopagosfestivalen

Forfatter og fengselsprest Kjell Arnold Nyhus kommer til Areopagosfestivalen. Årets festivaltema er «Hvor ble det av sjelen?»

- Hvor ble det av sjelen? er et flott tema! Sjelen er uoppgivelig i kristen spiritualitet. Begrep som selvet og jeget er blitt okkupert av selvhjelp og psykologi, sier Nyhus.

Nyhus har gjort seg bemerket med bøker om Jon Fosses mystikk, kristen tro og sist en bok om retreatarbeidet blant langtidsdømte fanger i Halden fengsel, «Hvis jeg har en sjel – fortellinger fra klosteret i fengselet».

Han jobber nå med et bokprosjekt om stillhet, der han undersøker hva stillheten gjør med troen og mennesket som oppsøker den. Det nye bokprosjektet er også en vandring bakover i kristen fromhetslitteratur, der Nyhus diskuterer med tidligere forfattere og mystikere om stillhetens rolle i et menneskeliv.

- Vi trenger begrepet sjel. Selv opplever jeg det som litterært nødvendig. Det er rommelig og et tjenlig begrep for å kunne skrive om mennesket, sier Nyhus og gir en rekke eksempel på norske samtidsforfattere som bruker sjelen som begrep i sine forfatterskap. - Jeg ser fram til å snakke mer om dette i sommer!

Påmelding åpner 28. mars på www.checkin.no

Følg med på areopagos.no og på facebook for mer nyheter om programmet fremover!

Foto: Håvard Krogedal

Gjør en forskjell

Dette skjer

 

 

Bottom