I studio sitter Ingrid Nyhus, Arne Christian Konradsen og Maria Bjørdal Lervik. (Foto: Kristianne O. Marøy)

Kulturmisjonen

Areopagos er ute med ny podkast for deg som liker å lese. 

Endelig er Kulturmisjonen født, et program om bøker, religion og kultur.

– Det er gøy å være på lufta med et prosjekt vi har gledet oss til å lansere. Vi mener at vi har noe interessant å si om den kulturen folk flest snakker om i aviser og på kulturhus. Areopagos er en kunnskapsorganisasjon for de som er opptatt av bøker, tv-serier og annen kultur. Og med en podkast som dette, kan folk lytte til innholdet hvor og når som helst. Det er ny måte for organisasjonen å være til stede i det offentlige rommet, forteller bokmann og arrangementsansvarlig i Areopagos, Arne Christian Konradsen.

Finn podkasten 
Episodeoversikt

#5 Jordan Peterson: «12 regler for livet»

11. oktober 2018

Jordan Peterson er psykologiprofessoren med millioner av følgere på Youtube og andre nye medieplattformer. Hans siste bok er nå kommet i norsk oversettelse, og den handler om intet mindre enn meninga med livet. Har Peterson funnet svaret? Dette og flere ting diskuterer vi i denne episoden av Kulturmisjonen. I studio sitter Arne Christian Konradsen og Ingrid Nyhus.

(Foto: Gyldendal/Adam Jacobs, Wikipedia)

#4 Edward St Aubyn – Patrick Melrose og arvesynd

6. september 2018

De fem bøkene om Patrick Melrose har nå blitt en miniserie med Benedict Cumberbatch i hovedrollen. Bøkene og TV-serien får anmelderne til å klappe i takt, og serien er nå nominert til flere priser. Patrick Melrose er kjent for sin drepende ironi, elegante stil og nådeløse avkledning av den britiske overklassen. Kulturmisjonen snakker om serien, bøkene og arvesynd i dagens episode. I studio sitter Arne Christian Konradsen og Ingrid Nyhus.

 

#3 Cathrine Knudsen – Den siste hjelperen

16. august 2018

Kulturmisjonen diskuterer nok en av bokanmeldernes favoritter av året. Knudsens forfatterskap sirkulerer rundt noen kjernetema, som hva som er et ekte eller autentisk liv, eller hva er et liv verdt, når stadig mer av det vi er og gjør kan erstattes med teknologi? Fortelleren i «Den siste hjelperen» blir også med i den «gudløse» sekten Englene som søker livsmening ved å hjelpe andre. I studio sitter Ingrid Nyhus, Maria Bjørdal Lervik og Arne Christian Konradsen.

(Foto: Pelikanen forlag/Anna-Julia Granberg)

 

#2 Johannes Anyuru – De kommer til å drukne i sine mødres tårer

12. juli

Johannes Anyuru vant Augustpriset i 2017 for sin roman om hva som skjer når religiøst motiverte terrorhandlinger forandrer Sverige til en stat som behandler muslimer som annenrangsborgere. Boka er nå oversatt til norsk til strålende anmeldelser. Anyuru regnes av mange som en av Nordens fremste forfattere i sin generasjon. Kulturmisjonen diskuterer radikalisering, terroristenes islam og Anyurus nasjonalistiske fremtids-Sverige. I studio sitter Ingrid Nyhus, Maria Bjørdal Lervik og Arne Christian Konradsen

 

#1 Margaret Atwood – The Handmaid’s Tale

14. juni

Margaret Atwoods dystopiske roman fra 1985 er solgt i millionopplag. Boka er nå serialisert av Hulu og vinner et drøss av priser. Stadig flere norske seere har oppdaget serien og benker seg foran skjermen for å få med seg hvordan det går med Offred. Kulturmisjonen diskuterer Atwood og religion i Gilead. I studio sitter Ingrid Nyhus, Maria Bjørdal Lervik og Arne Christian Konradsen.

Gjør en forskjell

Dette skjer

 

 

Bottom