Foto: Erlend Berge

Meditative kveldsmesser

Cappella Johannea: stille messer på Majorstua i Oslo 

Midt i den travle Kirkeveien på Majorstua ligger Cappella Johannea. Her arrangerer Areopagos kveldsmesser en mandag i måneden. 

En av byens «skjulte perler»

Det lille kapellet er en del av Majorstuen kirke og blir, av de som kjenner det, regnet for en av byens «skjulte perler». Vegger og tak er dekorerte med fresker med motiv fra Johannes' åpenbaring, utført av billedkunstneren Per Vigeland i 1932. Han hentet inspirasjon fra Det sixtinske kapell i Roma. 

"

«Å gå gjennom døren til kapellet er som å komme inn i en åndelig verden.»

"

Middelalder og mysterium

– Å gå gjennom døren til kapellet er som å komme inn i en åndelig verden. Halvmørket her inne skaper en følelse av middelalder. Den spesielle stemningen som er i kapellet minner meg om at troens mysterium ikke avsløres gjennom intellektuelle spekulasjoner, men gjennom indre opplevelser som lar oss erfare Guds nærvær, sier Liv Hegle, som er prest i Areopagos og har ansvar for kveldsmessene. 

Dette skjer på messene 

På disse messene i Cappella Johannea er det meditativ musikk i tradisjonen fra det franske Taizé-fellesskapet, akkompagnert av den klassiske gitaristen Ulla Käll. Det er rom for stillhet og ettertanke, og mulighet for å motta nattverd. Hver messe varer fra kl. 19.00-19.45. Etterpå er det enkel kveldsmat og samtale i kapellet.   

Datoer for høstens kveldsmesser 2020:

  • 7. september
  • 19. oktober
  • 16. november
  • 7. desember (med et lite forbehold)

Messen varer fra kl 19.00-19.45.
Kvelden avsluttes med enkel servering, og mulighet for prat og fellesskap (19.45-21.00)

Cappella Johannea ligger i Majorstuen kirke i Kirkeveien 84, Oslo. 

Lurer du på noe? 

Kontakt areopagosprest Liv Hegle om du vil vite noe mer om Cappella Johannea-messene. 

Gjør en forskjell

 

 

Bottom