Middag på Ascension House under Taizé-retreaten i mars. I forgrunnen t.v. Jacob Krogh Rasmussen (dansk prest på besøk), og fra høyre Anna Kristiansson (svensk volontør), Andreas Dahl Jacobsen (dansk volontør) og Robia Mak (dialogarbeider på Tao Fong Shan Christian Centre). Dr. Tong Wing-sze (leder på TFSCC) sitter som nummer åtte fra høyre. (Foto: Ascension House)

Mer om volontørliv i Hongkong

Arrangerer retreat og konfirmantleir.

– Retreatene gir oss en pause fra det vanlige Hongkong-stresset. Her får vi tid til refleksjon, bønn og hvile, sier mange av deltakerne på Taizé-retreatene som vi arrangerer på Tao Fong Shan og Ascension House. For oss volontørene er dette også en mulighet til å møte lokale folk og høre om livene deres her i Hongkong. 

Les forrige glimt fra volontørlivet i Hongkong her. 

Taizé-retreat med pilegrimssamling

Taizé-retreaten i mars hadde en smak av pilegrimsvandring på programmet. (Foto: Tao Fong Shan Christian Centre)

Hver måned arrangerer vi en 24-timer lang Taizé-retreat på Tao Fong Shan, og det kommer 10-20 deltakere hver gang. Volontørene gjør Kristustemplet i stand til bønnene og lager mat til dem som kommer. Under retreaten i mars hadde vi besøk av den danske presten Jacob Krogh Rasmussen, som holdt en pilegrimssamling for oss.

Andreas Dahl Jacobsen (dansk volontør) og jeg tok Rasmussen med Sai Kung, en naturskjønn del av Hongkong, hvor man kan gå tur og ta båt til småøyer utenfor. Vi hadde mange interessante samtaler med ham den dagen ­– om å være kristen, om viktigheten av å ta ansvar for sitt eget liv og samtidig finne indre ro.

Svensk konfirmantleir med IKEA-godteri

I mars arrangerte vi også svensk konfirmantleir for Svenska kyrkan i Hongkong og Kina. Da fikk vi besøk av fem svenske tenåringer som til daglig bor i Shanghai. Presten Anders Johansson ledet konfirmantleiren og volontørene på Ascension House hjalp til hele helgen. Alle dro på fottur til Drageryggen (Dragons Back), hjalp deltakerne med presentasjonene de skulle holde på konfirmasjonsdagen og besøkte den svenske presten og konas leilighet.

Svensk «fika» med sjokoladekake under konfirmantleiren. (Foto: Ascension House)

Deltakerne likte veldig godt at IKEA i Sha tin, bydelen like nedenfor Tao Fong Shan, har bedre utvalg av svensk godteri enn IKEA i Shanghai. Leiren ble avsluttet med gudstjeneste i den svenske kirken. Vi som er volontører på Ascension House likte å ha konfirmantleiren i det lille gjestehuset vi bor og arbeider i – både å være sammen med deltakerne og lære mer om hvordan en konfirmantleir kan være.

 

Fottur til Drageryggen med svenske konfirmanter. (Foto: Ascension House)

Anbefalte artikler

Full fart på gjestehuset og stillhet på retreat

Vil du være volontør i Hongkong? 

Gjør en forskjell

 

 

Bottom