Salig er tørsten – nå også i Kristiansand

Nesten 200 mennesker fikk med seg den første SET i sørlandsbyen

«Gud er din hvile, Kristus din styrke, Ånden er nær som en trofast venn». Kveldsmesseteamet fra Vågsbygd menighet satte en meditativ tone da Salig er tørsten for første gang gikk av stabelen i Kristiansand. Nesten 200 mennesker hadde kommet sammen i Domkirka til fellesskap, bønn og fordypning.

Det ga en god ramme der Peter Halldorf (se bildet øverst) kunne dele hva han har funnet av veier til en slitesterk bønnepraksis – innenfor rammen av et forpliktende fellesskap i den økumeniske kommuniteten på Nya Slottet. På disse veiene, som er like gamle og velprøvde som den kristne troen selv, møtes øst og vest.

Foto: Åshild Arnesen

Salig er tørsten er en praksisdag for det indre livet. Nytt denne gangen var møtet med Bente Lundbäck Pihl (se bildet over) som Areopagos hadde hentet fra Danmark for å lede et verksted om Den lyttende kirke. «Jeg ble overrasket og overveldet over hvor dypt lytteøvelsen gikk og hvor sterkt det berørte», sier Tore Laugerud som leder Areopagos, norsk avdeling. «Vi trenger en mer lyttende kirke».

Foto: Åshild Arnesen

Som alltid avsluttet vi ved bordet for å ta imot Kristus selv: «Jeg har båret deg Herre, i min åpne hånd. Båret deg som selv universet ikke kan romme. Med munn og hender har jeg fått ta i mot din kropp og blod… La meg sammen med deg få tilgi, elske og kjempe i visshet om at du alltid er til stede»...

Salig er tørsten arrangeres av Areopagos og Magasinet STREK i fire norske byer. Mange meldte seg inn i Areopagos eller tegnet abonnement på STREK. «Det er gull verdt i arbeidet for en kirke som er mer preget av stillhet, refleksjon og fordypning, og som engasjerer både kropp, sjel og ånd», slutter Laugerud.

Allerede nå til helga, lørdag 1. april, er det Salig er tørsten på Hamar. Det er fremdeles ledige plasser, så meld deg på i dag!

Foto øverst: Åshild Arnesen

Anbefalte artikler

Areopagos og STREK utvider nå til flere byer og setter opp egen retreat. 

Presten Kjell Nyhus står framme på kirkegulvet i St. Petri-kirken i Stavanger, og kirkebenkene er fulle.

Og til våren blir det «praksisdag for det indre livet» i Kristiansand og Hamar.

Til høsten går seminar- og praksisdagen av stabelen i to byer, samme dag. 

Hadin og Lignell fra seminaret Didache på Salig er tørsten 2015.

Se og hør årets hovedforedrag med Magnus Malm

Gjør en forskjell

Dette skjer

 

 

Bottom