TCG-Nordica på flyttefot i Kunming

Kunst- og kultursenteret som setter fokus på menneskeverd er på veg inn i splitter nye lokaler på en annen kant av byen. 

Etter flere år med praktiske utfordringer i leide lokaler, og drømmer om å flytte, fikk kultursenteret ikke forlenget leiekontrakt. Lokalene som har vært TCG Nordicas tilholdssted i mange år skal rives. Agjørelsen om å flytte ble tatt våren 2018, men innredningen av råbygget kom først i gang i den travle desembertiden. Slutten av året gjekk med til å pakke ned møbler og alt som skal være med, og flytte det til et lagerrom på det nye stedet. 

Et nakent nytt hjem

Det nye bygget ble overtatt uten indre vegger, dører, gulvbelegg og alt vi i Norden er vant med at byggherren skal finne ut av. Ved årskiftet ble veggene reist og våren 2019 er skal flyttingen foregå. 

Arbeidet med å få satt opp vegger, montert vinduer osv. i det nye bygget er godt i gang

Den siste utstillingen på det "gamle" TCG

Ved årsskiftet var det full aktivitet i det gamle Nordica. Den aller siste utstillingen ble hengt opp. Det dreide seg om poesi som vakker kalligrafi. Dette brakte minnene fram fra starten av TCG Nordica, for den aller første utstillingen var også poesi, den gangen av Tomas Transtömer, Sveriges nasjonalpoet, som har gitt T-en til Nordicas navn. 

Den siste TCG-utstillingen i det "gamle" bygget henges opp: poesi som vakker kalligrafi

Travel jul på kultursenteret

Nordica hadde en svært travel tid i desember. De hadde det store julesalget der frivillige organisasjoner av alle slag får komme og stille ut og selge sine produkter. Volontører og ansatte på Nordica er selvfølgelig av de aller travleste, for alt må organiseres. Fullt hus var det i år igjen!

En fornøyd leder, Helen Wu, sees ved grøtsalget. Volontør og student Solveig Vatn Weisser fra Valdres sees i bakgrunnen

 

Volontør og student Solveig Vatn Weisser julekoser sammen med to TCG-kolleger

Juleinnsamling

I desember 2018 oppfordret Areopagos våre venner til å gi en gave til TCG Nordica som har særlig behov for støtte nå, fordi senteret må flytte. 

Vi fikk inn omtrent 24 000 kroner. Tusen takk! Rakk du ikke å bli med på julekampanjen, har du fortsatt mulighet å gi en gave her.

Nyåpningen blir i september

Den offisielle åpningen er nå satt til 21.-22. september 2019. Nye og gamle medlemmer kan bli med på en spennende Kina-reise og delta på åpningen. 

Les mer om TCG Nordica her.

Gjør en forskjell

 

 

Bottom