Anna Kristiansson (t.v.), Anne-Karin Nygård (bak), Ola Magnus Weisser (ytterst t.h. og så mot venstre:), Andreas Dahl Jacobsen, Tong Wing-sze og Julie Lunøe Kristiansen arrangerte Taizé-retreat på Tao Fong Shan. (Foto: TFSCC)

Volontørlivet i Hongkong

Full fart på gjestehuset og stillhet på retreat

– Under den kinesiske nyttårsfeiringen i februar minnet Ascension House om rushtiden på Hongkong-metroen. Dette var kanskje den travleste perioden i løpet av året. Huset var fullt av gjester. Reisende fra Fastlandskina, USA, Ukraina, Australia og Skandinavia sjekket inn og ut hver dag, sier Anna Kristiansson fra Sverige, Ola Magnus Weisser fra Norge, Julie Lunøe Kristiansen og Andreas Dahl Jacobsen fra Danmark. 

Alle fire er sendt ut som volontører for Areopagos og jobber med å drive det lille gjestehuset Ascension HouseTao Fong Shan i Hongkong. De to danskene er de sist ankomne, og svenske Kristiansson skal snart forlate Hongkong og begynne i ny jobb i Stockholm. 

Hektisk nyttårsstemning i Hongkong

Fyrverkeri over Victoria Harbour i Hongkong (foto: Ascension House)

Selv fikk de også oppleve litt av nyttårsstemningen i et enda vanligere Hongkong enn vanlig, med blomstermarked, salg, store parader og løvedans.

– Ansatte og gjester på Ascension huset gikk sammen for å se det fantastiske fyrverkeriet over Victoria Harbour, og det var virkelig spesielt. For de som ikke har erfaring med kinesisk fyrverkeri før, var dette showet helt hinsides. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor det kommer omlag 250 000 mennesker ned til havnebassenget hvert år, forteller de.  

Dr. Tong Wing-sze ledet Taize-retreaten i Christ Temple på Tao Fong Shan. (Foto: TFS Christian Centre)

Arrangerte Taize-retreat for lokale ungdommer

I februar hadde Tao Fong Shan sin månedlige retreathelg i Taizé-tradisjon. I to dager mediterte deltakerne gjennom vandringer, tegning, måltider og ved å delta på samlinger i Christ Temple.

– Volontørene på Ascension House stod for det praktiske arbeidet som vertskap og lagde mat til deltakerne. Sammen med norske Anne-Karin Nygård, som er seniorvolontør her på Tao Fong Shan, utgjør de retreat-teamet jeg er så takknemlig for. Retreaten var vellykket og ga deltakerne en unik mulighet til å reflektere og få ny energi til det travle livet i Hongkong, sier dr. Tong Wing-sze som ledet retreaten og er direktør for Tao Fong Shan Christian Centre.

Vil lage sin egen volontør-retreat

– Taizé-retreaten ga oss inspirasjon til å fortsette med en utvidet retreat bare for volontørene på Ascension House. Vi er fortsatt i idéfasen, men vi tenker på å leve tre dager sammen uten å snakke i det hele tatt. Ingen TV, musikk, lesing eller studier er tillatt med mindre det er bibel-, bønn- eller Taizé-relatert. Målet er å prøve å vende fokus fra det som normalt hindrer oss fra å reflektere, be og høre Guds ord. Vi har ikke planlagt tidspunktet for retreaten ennå, men vi vil prøve å finne noen dager på våren, når vi ikke har noen gjester som bor på huset, forklarer volontørene.

Husmaling og kjæledyr

De har også tenkt å male huset nå som været blir bedre. Det tropiske klimaet krever jevnlig vedlikehold både ute og inne. De har også utvidet volontørgruppen med to nye medlemmer, som bidrar lite med arbeidskraft, men desto mer hygge: To små skilpadder.

To små sumpskilpadder klatrer på store steiner i et lite akvarium med lav vannstand.

De to sist ankomne «volontørene» (foto: Ascension House)

 

 

Gjør en forskjell

 

 

Bottom