Pilegrimsreise frå Stavanger til Røldal

Stavanger, 2 juli 15:00 - 7 juli 12:00

Tema: Helse, helhet, hellighet

Frå øyane ved havet dreg me inn fjordane, gjennom dei grøderike dalene og vidare over høgfjellet før me når målet. Me skal innom åtte kyrkjer og får høyre om historien og om kunsten. Kvar dag gjev Areopagos-prest Liv Hegle oss nokre ord på vegen om helse, helhet og hellighet. Men det er óg tid for stillheit – både i kyrkjene og i naturen. Røldal var, etter Nidaros, det mest kjende pilegrimsmålet i Norge i middelalderen. I hundrevis av år søkte pilegrimar frå fjern og nær det undergjerande krusifikset. Bli med på ein innhaldsrik tur med buss, båt og vandringar. Det blir gudstenester, tidebøner, meditasjoner, samtaler og gode måltidsfellesskap. Turen endar i Røldal der me er med på Bob Dylan-konsert med Tom Roger Aadland, pilegrimsseminar med Liv Hegle og fleire, krossvandring og midnattsmesse.

Program

  • Tirsdag 2. juli 15.00 Samling og utsending frå Stavanger Domkyrkje. Rutebuss til Utstein Pilegrimsgard. Middag, vandring og foredrag/kveldsbøn i Utstein kloster kyrkje (1 km). Overnatting på Pilegrimsgarden/ Utstein Kloster hotell.
  • Onsdag 3. juli Buss til Rennesøy, vandring på Rennesøy og Talgje med buss imellom øyane. (6-7 km) Matpakkelunsj. Båt til Jelsa. Vandring til Jelsa kyrkje (1,5 km). Foredrag og kveldsbøn. Sein middag og overnatting på hotell på Sand.
  • Torsdag 4. juli Kort vandring på Sand, Morgonbøn i kyrkja. Buss eit stykke før vandring gjennom Suldal til nattverdfeiring i kyrkja. Matpakkelunsj. Vandring over Hylsskaret. Middag og kvelds - samvær i Mokleiv. Overnatting Mokleiv/ Energihotellet
  • Fredag 5. juli Vandring over Suldalsskaret frå Skitli til Botnen. Opplegg på Mokleiv for dei som tek buss gjennom Bratlandsdalen. Buss frå Botnen til Røldal. Velkomst i kyrkja, middag og konsert kl 19.30. Innlosjering i camping-hytter.
  • Lørdag 6. juli Pilegrimsstemne i Røldal: Tidebøner, pilegrimsseminar, stille time, bygdevandring, krossvandring og midnattsmesse.
  • Søndag 7. juli Morgonsamling i kyrkja, frukost og avslutning. Turen sluttar her. For dei som ynskjer å dra direkte tilbake til Stavanger, er det mogleg å ta rutebuss til Sand og så hurtigbåt til Stavanger

    Du kan velje å bli med på berre deler av turen. Fleire vandringar, alle samlingane i kyrkjene og kvelds samvær i Mokleiv er opne for alle. I Mokleiv er det óg høve til å kjøpe middag. Det er berre å møte fram! For meir orientering, sjå lokal informasjon og Pilegrimsgarden si nettside.

 

Indre og ytre vandring

«Å være pilegrim er å være underveis. I en kristen kulturkontekst er pilegrimsvandringen å gå i retning av noe som er større enn meg. De nestedagene skal vi gå et stykke vei sammen på vei mot Røldal. Det kan bli en avkobling fra hver dagen, men også en tilkopling til noe dypere i deg selv og til noe større enn deg selv. Den ytre vandringen handler om kropp, føtter, sanser, naturen rundt oss og fellesskap med hverandre. Det er også en indre vandring som handler om meg og livet mitt. Den ytre og den indre vandringen hører sammen, fordi kropp, sjel og ånd hører sammen.
En pilegrim vet ikke alltid hva hun søker. En pilegrim risikerer å bli berørt av Guds godhet, som skaperverket og medvandrerne mine er uttrykk for. Og en pilegrim risikerer å bli berørt av det hellige, som finnes i alt det alminnelige. I den tidlige kirke het det: Pilegrimen drar ikke gjennom verden for stadig å oppleve nytt, men for stadig selv å bli ny» Liv Hegle, prest i Areopagos:

Konsert med Tom Roger Aadland: Bob dylan på nynorsk

Rockepoeten Tom Roger Aadland har gitt ut sju kritikerroste studioalbum. Albumet Blondt i blondt (Bob Dylans mesterverk «Blonde on Blonde» gjendiktet til nynorsk) fikk da det kom i 2016 en overstrømmende mottagelse av et samlet kritikerkorps. NRK P1 Norsk på norsk kåret Blondt i blondt til Årets Album, med følgende kommentar: «Av og til kommer det skiver som tar pusten fra deg, rett og slett fordi de er så intense og vakre. Dette var en slik opplevelse».

Under konserten 19.30 fredag 5. juli vil Tom Roger Aadland fortelle om Bob Dylan og framføre et utvalg av Dylans sanger, gjendiktet til nynorsk. 

Praktisk informasjon

Tid: 2. – 7. juli 2019

Arrangør: Utstein Pilegrimsgard i samarbeid med Areopagos,

tlf. 468 15 769

Turleiarar: Liv Hegle, Arvid Kaspersen, Eirik Moe m.fl.

Plass: 25 deltakarar på langturen. Mogleg å gå dagsetappar i lag med gruppa.

Overnatting: I dobbeltrom. Oppreidd seng. Varierande standard.

Pris: Enkel standard: 6.500,- Tillegg for enkeltrom: 1.000,- Tillegg for Energihotellet: 800,-

Prisen dekkjer alle utgifter undervegs og i Røldal.

Ein må sjølv flytte bagasjen over mellom buss og båt og ny buss.

Påmelding: innen 10. mai 2019 på nettsida: www.utsteinpilegrimsgard.no

Du vil få faktura tilsendt etter påmelding. Påmeldinger registreres fortløpende så lenge det er ledig plass. Se informasjon på våre nettsider om avmelding og refusjon.
Ta med: Dagstursekk, termos, sitjeunderlag, høvelege klede og sko/fjellstøvlar

foto øverst: Av "dokaspar" - Røldal Stavechurch, Norway, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=37435827

Gjør en forskjell

 

 

Bottom